Department of Sociology and Social Work

News from SCOPAS - Shaping concepts, practice and advances in social work

Hvordan kan systemkritikere beskyttes mod fængsel tortur og mord?

Hvordan kan systemkritikere beskyttes mod fængsel tortur og mord?

Verden over må systemkritikere gå med dukket hoved p.g.a. undertrykkende regimer. Adjunkt Christian Franklin Svensson fortæller om dette forskningsfelt i et gribende indlæg på Videnskab.dk

Last modified: 29.04.2021

Tekst: Niels Krogh Søndergaard, kommunikationsmedarbejder

Foto: Colourbox

 

Blot i løbet af de seneste to måneder er otte af hans kollegaer 'forsvundet', fortæller Umud. Han kalder det 'at forsvinde', når personer uofficielt henrettes, enten af regeringen, religiøse grupperinger eller organiseret kriminalitet.

Umud er journalist og kommer fra et land i Mellemøsten. Han lever i eksil i Danmark, da han forfølges af sit hjemlands regering, fordi den ikke bryder sig om, at han skriver om den udbredte vold, korruption og undertrykkelse.

Sådan starter Christian Franklin Svenssons gribende beretning om Umud, som er en del af en ny artikel på Videnskab.dk, som udfolder adjunktens projekt Anthropocenes of Civic Engagement'. Offentlige intellektuelle bliver på verdensplan terroriseret af magthavere, og Svenssons projekt undersøger systemkritikernes vilkår og metoder til at hjælpe dem.

Læs artikel: Systemkritikere er jaget vildt – hvordan beskytter vi dem mod fængsel, tortur og mord?

Projektets fund viser blandt andet, at at de intellektuelle er i stand til at navigere i den daglige usikkerhed takket være invitationer til værtslande, der midlertidigt vil beskytte dem. Handlingen forstærker forestillingen om at tilhøre et globalt samfund hinsides de autoritære regimer.

 

Vil du vide mere?

More news from SCOPAS

See the list
Department of Sociology and Social Work • Fibigerstraede 13 • 9220  Aalborg East  • Phone: +45 9940 8310 • Email:  inst.issa@socsci.aau.dk
Vat no.: 5798000420649 • P numbers; Aalborg: 1012066143, Copenhagen: 1018019139