Department of Sociology and Social Work

News from SCOPAS - Shaping concepts, practice and advances in social work

Professor medlem af rådgivende organ for videnscenter for Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv

Professor medlem af rådgivende organ for Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv

Professor i Socialt arbejde, Maria Appel Nissen, er med til at rådgive videnscenterets forskning.

Last modified: 01.10.2021

Centret er etableret af de politiske partier bag ”Aftale om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet 2021-2024” og er et samarbejde mellem Socialstyrelsen, VIVE og Børns Vilkår.

Etableringen af centret har baggrund i undersøgelser, som viser, at børn og unge ikke i tilstrækkeligt omfang oplever at blive lyttet til og taget alvorligt, når de er i kontakt med kommunen eller andre aktører på socialområdet. Centret fungerer foreløbigt i perioden 2021-2024.

Udbrede viden og sikre vidensbaseret praksis

I perioden skal centret udbrede den eksisterende viden om børneinddragelse og udsatte børns liv og sikre en mere vidensbaseret praksis i kommunerne og blandt andre aktører, som arbejder med behandling og støtte til udsatte børn og unge og deres familier – inklusive børn og unge, som er anbragte uden for hjemmet.

Videnscentret tilbyder blandt andet rådgivnings- og kompetenceudviklingsforløb til fagpersoner, afholder konferencer og webinarer samt udarbejder og formidler om børneinddragelse og udsatte børns liv.

Maria Appel Nielsen er et af medlemmerne af centrets forskningsrådgivende organ, advisory board.

Vil du vide mere?

More news from SCOPAS

See the list
Department of Sociology and Social Work • Fibigerstraede 13 • 9220  Aalborg East  • Phone: +45 9940 8192 • Email:  inst.issa.kom@socsci.aau.dk
Vat no.: 5798000420649 • P numbers; Aalborg: 1012066143, Copenhagen: 1018019139