Ny lektor: Vibeke Bak Nielsen

Pr. 1. juli 2022 ansættes Vibeke Bak Nielsen som lektor ved SCOPAS - Shaping Concepts, Practives and Advances in Social work, Institut for Sociologi og Socialt Arbejde. Vibeke skal undervise på socialrådgiveruddannelsen og de internationale masteruddannelser Advances og Noswel.

Last modified: 04.05.2022

Jeg læste oprindeligt statskundskab på Århus Universitet i perioden 1988 – 1991, men efter et møde med socialt arbejde i forbindelse med et feltstudie, bliver Aalborg Universitet den røde tråd i mit arbejdsliv, hvor jeg i 1995 bliver uddannet socialrådgiver, cand.scient.soc på en kombinationsuddannelse socialt arbejde/psykologi i 2001. Jeg har læst anvendt filosofi et par år og er i perioden 2011 – 2017 ph.d.-studerende og studieadjunkt på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, hvor jeg marts 2017 forsvarer min afhandling. I januar 2018 ansættes jeg i et ordinært adjunktur. I årene 1995 – 2011 arbejder jeg i praksis som socialrådgiver i den kommunale forvaltning, konsulent og leder i socialpsykiatrien. Min praksiserfaring og forskningsinteresse koncentrerer sig omkring socialt arbejde med udsatte unge og voksne i et moderne kritisk perspektiv, hvad socialt arbejde er og kan i forebyggelsen og løsningen af sociale problemer og betydningen af fællesskaber i udviklingen bæredygtig socialt arbejde.

Jeg underviser hovedsageligt på socialrådgiveruddannelsen og de internationale masteruddannelser (Advances og Noswel). Jeg har på socialrådgiveruddannelsen udviklet et valgmodul ”Globale forandringer, lokale udfordringer og nye horisonter i socialt arbejde”, hvor blikket rettes mod sociale problemer i en globaliseret verden og community work i socialt arbejde, hvad det er og kan i mødet med nogle af samfundets mest udsatte borgere. Modulet afvikles og videreudvikles i samarbejde med en lille gruppe undervisere fra Institut for Sociologi og Socialt arbejde, hvor vi forsøger at flytte lidt på ikke bare de studerendes forestillinger om, hvad socialt arbejde er og kan, men også vores egne forestillinger og vaner i rollen som underviser.

Jeg er en del af forskningsgruppen SCOPAS Shaping Concepts, Practives and Advances in Social work, og på socialrådgiveruddannelsen er jeg en del af faggruppen socialt arbejde. Begge grupper er min kilde til inspiration og mit sociale omdrejningspunkt i mit arbejdsliv.

Kroghstræde 7, lokale 29
9220 Aalborg Øst